Gebruiksinformatie vloerolie

PM Master Top Vloerolie

Aanbevolen lagen vloerolie

Bij nieuw aan te leggen vloeren adviseren wij om 1 laag van de vloerolie aan te brengen. Ook kan de Master Top Vloerolie 

Aanbrengen vloerolie in een aantal duidelijke stappen

Stap 1: Schuren en reinigen van de parketvloer

Voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met het aanbrengen van de vloerolie, moet je enkele voorbereidingen treffen. Je moet de ondergrond goed schoon en droog maken. Dit betekent dat er geen wasresten, vet of stof meer op mogen achterblijven. Ook moet het hout egaal geschuurd worden.

Stap 2: Aanbrengen van de vloerolie

Nu de vloer schoon en droog is, moet je de verpakking goed schudden voordat je begint met het aanbrengen. Aanbrengen van de vloerolie is niet moeilijk. Je start met het verdelen van de olie over het te behandelen oppervlakte met bijvoorbeeld een taskitrekker, spons, roller, kwast of spaan. Vervolgens wrijf je de olie goed in de vloer met bijvoorbeeld een boenmachine. Tot slot wrijf je de vloer krachtig en volledig droog met schone, droge doeken. 

Stap 3: Laten drogen van de behandelde parketvloer en aanbrengen van Hardwax

Na het aanbrengen laat je de vloerolie goed drogen. Vervolgens bestaat er nog de mogelijkheid om je vloer te behandelen met Master Hardwax. Hardwax heeft de eigenschap dat het voor optimale bescherming van parketvloeren en andere houten oppervlakken binnenshuis zorgt. Als je ervoor kies om een laag hardwax aan te brengen dan kun je dit direct na de behandeling met vloerolie doen maar dit kan ook later nog. Wanneer je dit aanbrengt na de Master Top Vloerolie dan moet je eerst het teveel aan olie verwijderen. Breng het zeer dun en gelijkmatig aan. Ook nu wrijf je de vloer krachtig en volledig droog met schone, droge doeken.

Over het algemeen is de vloer na ongeveer 24-48 uur licht belastbaar. Na circa 10 dagen is de vloerolie volledig uitgehard en kan de vloer alles weerstaan. De eerste paar dagen moet je de vloer niet afdekken en ook niet vochtig reinigen. Vocht dat op de vloer terecht komt, moet je ook gelijk verwijderen met een droge doek. Wanneer je de hardwax in een later stadium aanbrengt, is de droogtijd 12-24 uur.

Overige informatie

  • De vloerolie kun je beter niet verdunnen, omdat de kwaliteit ervan dan misschien achteruit gaat. Aanbevolen wordt dan ook om uitsluitend te verdunnen voor zeer harde houtsoorten en bamoe. Verdunnen kun je in dat geval doen door maximaal 10% Linotyn toe te voegen.
  • Linotyn kunt u ook gebruiken om het gereedschap te reinigen.
  • Zorg tijdens het aanbrengen van de vloerolie voor voldoende ventilatie.

Onderhoud gelakte vloeren

Het is belangrijk om je geoliede vloeren goed te onderhouden. Daarvoor hebben wij speciale onderhoudsmiddelen die je aan kunt schaffen. Lees ook eens de onderhoudswijzer voor geoliede vloeren.