Onderhoudswijzer PVC

Iedere vloer waarop “geleefd” wordt is onderhevig aan slijtage en er zal vuil op komen. Ook op een onderhoudsvriendelijke vloer als PVC.
Reinigen dus....! Maar hoe? Wanneer? Hoe vaak? Waarmee? Dat wil de Parketmeester u graag uitleggen.

Eerst over “wat al gedaan is door de fabrikant”.

Voorzien van een speciale PU afwerklaag ook wel traffic wear genoemd. Deze bestaat uit gemalen tegelglazuur dat voor een nagenoeg krasvast oppervlakte zorgt en periodieke nieuwe PU lagen overbodig maakt.

En nu “wat gedaan moet worden om uw mooie PVC vloer ook mooi te houden”.

Na installatie van de vloer kunt u de vloer periodiek schoonhouden als volgt:

  • Stof en loszittend droog vuil wegnemen door middel van stofwissen, bij voorkeur met een geïmpregneerd wisdoekje of stofzuigen met de borstelmond.
  • Vastzittend vuil, vlekken en/of strepen afnemen met lauw water met een scheut Parketmeester PVC reiniger, dat geen filmlaagje achter laat.
    Gebruik voor vochtig onderhoud een volledig uitgewrongen vochtige doek. Gebruik nooit te veel water en neem het overtollige direct op. Gebruik bij voorkeur alleen Parketmeester PVC reiniger. Gebruik nooit polish, was, zachte zeep o.i.d., deze middelen geven een “vettige film” over uw PVC vloer waardoor deze alleen maar vuil aanneemt en strepen gaat vertonen. Bij het gebruik van o.m. schuurpoeder, vloeibaar schuurmiddel, en oppervlakte herstellers kan het oppervlak onherstelbare schade oplopen. In alle bovengenoemde gevallen kan geen beroep op de garantievoorwaarden gedaan worden en wijzen als dan elke vorm van aansprakelijkheid af.
  • Hardnekkige vlekken haalt u gemakkelijk weg met een beetje spiritus, aceton of wasbenzine. Daarna even nawrijven met een vochtige doek met Parketmeester PVC reiniger.
  • Wanneer zijn de eerste krasjes op de toplaag te zien? De toplaag is zeer slijtvast, maar wanneer er krasjes komen is moeilijk te zeggen. Zand is de grootste boosdoener. Verwijder dit door te stofzuigen met een borstelmond geschikt voor gladde vloeren.
  • Preventief onderhoud: plaats onder meubelen als stoelen, kasten, tafels, e.d. beschermviltjes en zorg voor een goede schoonloopzone.

Niet moeilijk doen als het makkelijk kan:

Het tijdperk van moeizame dweil, poets- en schoonmaakperikelen hebben wij wel gehad. Schoonmaken blijft weliswaar nodig, maar daar hoeven we niet moeilijk meer over te doen. Voor het onderhoud van uw PVC vloer zijn handige en voordelige apparaten

Zie hieronder

Combi-wisser/verdeler
De handige hulp voor PVC onderhoud.
Te gebruiken als stofwisser (met 25 doekjes).
Verwisselbare “zolen” door middel van klittenband

Doekjes

Set losse doekjes zonder vettige impregneer.

Viltstrip

Zelfklevende, op maat af te knippen dikke viltlaag om uw PVC te beschermen. Diverse uitvoeringen. Regelmatig controleren en vervangen.

Schoonloopmat

Effectief en functioneel in de schoonloopzone om vuil en vocht voor te zijn.

Parketmeester PVC reiniger

Een universele veilige reiniger voor PVC vloeren.

Borstelmond

Borstelmond voor gladde vloeren voor het verwijderen van zand en vuil.

Let op!

Een verlijmde PVC vloer pas na 48 uur voor de eerste keer reinigen, zodat de lijm goed kan drogen.